Cântec🎶🎵 și culoare🎨🖌 în stupul clasei I E “BeeSmart”❤💙, azi, de 🐝ZIUA MONDIALĂ A ALBINELOR🐝, la ora de ARTE VIZUALE ȘI ABILITĂȚI PRACTICE…

✍20 mai 2022 – Ziua Mondială a Albinelor, (ONU) 🐝#WorldBeeDay 🐝🐝

➡În scopul evidenţierii importanţei albinelor🐝 pentru umanitate şi necesităţii protejării acestora dar şi a altor polenizatoare, în fiecare an pe data de 20 mai sărbătorim ziua mondială a albinelor.

➡Ziua a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, data aleasă reprezentând ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734-13 septembrie 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

➡Dispariţia albinelor 🐝ameninţă siguranţa alimentaţiei mondiale având în vedere că o treime din producţia agricolă la nivel mondial depinde de polenizare, realizată cu precădere de albine.

➡Albinele sunt esenţiale pentru polenizarea nucilor, pepenilor, citricelor, merelor, cepei, dovleceilor, fasolei, ardeilor, vinetelor, castraveţilor, roşiilor, cafelei, nucilor de cocos şi nu numai.

➡Albert Einstein (1924) „atunci când albinele🐝 vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”.

➡Să protejăm albinile!🐝

➡Sursă foto: ApiLiand

Ziua mondială a albinelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *